PS4 vs Xbox One

4_5tähteä

PS4 vs Xbox One

Sony PS4 ja Microsoft Xbox One ovat molemmat pitkän odotuksensa arvoisia. Vuosien saatossa teknologia on kehittynyt hurjaa vauhtia ja molempien pelikonsoleiden uudet versiot edustavat nykyviihdeteknologian kärkeä ja ottavat suuria harppauksia eteenpäin aiempiin pelikonsoleihin verrattaessa.

00000


47 Vastaajien arviot

4_5tähteä


Kirjoittajan arvio

4 vs One

Uudet pelikonsolit Sony 4 ja Microsoft Xbox One ovat molemmat pitkän odotuksensa arvoisia.

Vuosien saatossa teknologia on kehittynyt hurjaa vauhtia ja molempien pelikonsoleiden uusimmat versiot edustavat nykyviihdeteknologian kärkeä ja ottavat suuria harppauksia eteenpäin aiempiin pelikonsoleihin verrattaessa.

PS4 vs Xbox One – kumpi on parempi vai molempi parempi?

Makuasioista on turha kiistellä, toinen tykkää tummista, toinen vaaleista, pelimies molemmista 🙂

Loppuvuodesta 2013 (PS4 – julkaistiin Suomessa 29.11.2013) ja syksyllä 201 (XBox One – julkaistiin Suomessa 5.9.201) rytisi ja taistellaan edelleen lujasti pelikonsolirintamalla, sillä sekä Microsoft että Sony julkaisivat uuden sukupolven pelikonsolinsa.

Täältä löydät lisätietoa ps4 ja xbox one pelikonsoleista sekä niiden ominaisuuksien vertailua ja eroavaisuuksia.

PS 4 uutta

4 eroaa merkittävästi aiemmista Sonyn pelikonsoleista ainakin uudella tekniikallaan ja Dualshock 4 ohjaimellaan.

Nyt on siirrytty pc-tekniikkaan ja x86-prosessoreihin, jolloin PS4-pelikonsolille voidaan luvata selvästi enemmän laskentatehoa, graafisia parannuksia, nopeutta, parempaa moniajoa, vähemmän lataustaukoja ja mahdollisuus jakaa pelikokemuksia sosiaalisten yhteisöjen kanssa.

PS4-laitteisto tukee nopeaa käynnistymistä lepotilasta, mikä mahdollistaa tallennetun pelin jatkamisen vain virtapainiketta painamalla siitä, mihin aiemmin jäätiin.

Sony 4 -pelikonsolissa on uusi tehokas ohjain, jossa on keskellä pieni kosketuspinta. Ohjaimen omaperäisin lisä on Share-nappi, jolla voi suoraan toistaa tai jakaa äskettäiset pelitilanteet videona verkkoon. Käyttäjä voi jatkaa pelaamista ja pelivideo latautuu verkkoon kätevästi taustalla. Pelaamisen aikana voi käyttää myös monia eri sovelluksia.

Xbox One uutta

Microsoft Xbox One lupaa myös mullistaa täysin käyttäjän viihdekokemuksen.

Xbox One tarjoaa laitteen nopean käynnistymisen äänikomennolla, huippurealistiset grafiikat, musiikin kuuntelun pelien aikana, pelikokemusten jakamisen sosiaalisten yhteisöjen kanssa ja mahdollisuuden käyttää älypuhelinta tai tablettia Xbox One -pelikonsolin kakkosnäyttönä.

Xbox One -pelikonsoli mahdollistaa ystävien kanssa juttelun Skype:ssä televisiota katsellessa. Käyttäjä voi soittaa kolmisuuntaisia Skype-puheluja ihmisille ympäri maailman. Xbox One -pelikonsoli mahdollistaa myös hienoimpien pelihetkien taltioimisen. Xbox One pitää jatkuvaa kirjaa viimeisimmistä peleistä, joten niihin voi palata takaisin ja jakaa uusintoja vaikkapa sosiaalisessa mediassa.

PS4 vs Xbox One – vertailua

Sony PlayStation 4:ssä ja Microsoft Xbox One:ssa on molemmissa 8-ytiminen prosessori ja kiintolevy, liikettä tunnistava web-kamera ja 8 gigatavun keskusmuisti.

Liikettä tunnistava Web-kamera on Xboxissa Kinect ja PlayStationissa PS4 Eye. Kinect sisältyy Xbox One -laitteen hintaan, PS4 Eye on maksullinen PlayStation 4:n lisävaruste. Sony käyttää PS4-pelikonsolissaan uudempaa gddr5-muistia, mikä saattaa antaa sille vähän nopeusetua.

Sonyn ja Microsoftin uusien pelikonsoleiden väliltä löytyy lisääkin eroavaisuuksia.

PlayStation 4 -konsolilla saa pelata käytettyjä pelejä rajattomasti, kun taas Xbox One:n käyttäjille oli alunperin muutamia rajoituksia käytettyjen pelien pelaamiseen. Kovassa kilpailutilanteessa Microsoft on kuitenkin jo myöntynyt poistamaan ko. rajoitukset Xbox One:sta. PlayStation 4 ei vaadi internet-yhteyttä pelien pelaamiseen. Xbox One:lla nettiyhteys olisi alkutietojen mukaan vaadittu kerran 24 tunnissa, joten täysin ilman verkkoyhteyttä Xbox One -konsolin käyttö pelaamiseen ei olisi onnistunut lainkaan. Kilpailutilanne kuitenkin pakotti Microsoftin poistamaan tämänkin rajoituksen, joten XBox One -konsoliakin tulee olemaan mahdollista pelata pidempiä aikoja ilman verkkoyhteyttä.


PS4 vs Xbox One – ennakkotilaajan edut

Microsoftin Xbox One houkutteli ennakkotilaajia Day One Edition -paketilla, jossa oli pelikonsolin lisäksi mukana muun muassa Day One -brändätty erikoispeliohjain sekä 12 kuukauden Day One Xbox Live Gold -jäsenyys.

Sonylla ei ollut Suomessa tarjolla PS4:n ennakkotilaajille vastaavia bonuksia. Sen sijaan Sonylla oli lisämaksusta tarjolla PS4 Launch Day Bundle, jossa konsolipaketin mukana tuli valinnan mukaan joko Battlefield 4- tai Killzone-peli.

PS4 vs Xbox One – pelikonsoleiden hinnat ja pelit

Suomessa sekä Sony PlayStation 4:n että myös Microsoft Xbox One:n hinta on asettunut noin neljänsadan ja viidensadan euron väliin, lisävarusteet ja pelit toki nostavat hintaa huomattavasti enemmänkin.

Xbox One:lle tuli aluksi parikymmentä yksinoikeuspeliä, kun taas Playstation 4:lle niitä tuli noin kymmenkunta.

PS4 vs Xbox One – tilaukset

Tilaa ps4- ja/tai xbox one pelikonsoli nyt!

Moni odottaa vesi kielellä, että saisi uuden ps4- tai xbox one -konsolin käyttöönsä ensimmäisten joukossa. Odotettavissa on, että kaupoissa riittää jonoa ja konsolit saatetaan myydä tilapäisesti loppuun.

Toimi fiksusti, vältä ruuhkat ja jonotus ja tilaa ps4 ja/tai xbox one pelikonsoli ja pelit helposti suoraan kotiisi.

PS4 – CDON

Xbox One – CDON

Pelikonsolit ja pelit lähetetään mahdollisimman nopeasti, joten tilaa heti ja saat konsolin ja pelit helposti muutamassa päivässä.

Kerro oma mielipiteesi

Kumpi on parempi?

Tags : , , , , , , , , , , , , , , ,

47 kommenttia

 • sloxa says:

  Noissahan myös ps4:n prosessorit muistaakseni kellotettu korkeammalle? ja eikös ps4 grafiikka piirien teho ollut noin: 50% eneimmin? korjatkaa jos olen väärässä. Eli PS4 rutkasti tehokkaami.

  • Kalevi says:

   Joo ei kannata xbox onea hommata koska PS4 on puolta tehokkaampi ja noin 100e halvempi, myös käytettyjä pelejä ei voi lainata kaverilta/kaverille kun pyytää siitäkin maksua

   • Tomppa says:

    Xbox One ei tarvi netti yhteyttä kerran 24 h sisällä, eikä myöskään pyydä maksua käytetyistä peleistä. Microsoft perui ne.

   • Mini says:

    Tosiaan, tosiaan… Nykyään xbox maksaa yhtä paljon kuin pleke. Itellä on Xbox ja ihan hyvä on että haluisin nähdä kuinka te xboxin vihaajat teette paremman konsolin.

    • Eetu says:
     5 stars

     juu elikkäs mä omistan myös xbox onen ja pidän sitä parempana koska siinä on paljon enemmän sovelluksia ja toimintoja. ja olen näitä xbox miehii nii omistan ne kaikki 🙂 mutta ei pleikka kuitenkaan mikään huonokaan ole mutta en omista sitä ollenkaan

   • kokoo says:

    itse asias ps4 maksaa enemmän ja kyl ONE vie!!!!!!

 • viljami valtonen says:

  PS4 vie voiton esim skypeä voi käyttää tietokoneella eipähän mee hyvät peli äänet pilalle

  • eijuma says:

   Viljami.. sanoit tuossa että skypeä voi käyttää koneella paremmin.. mutta jos ei ole tietokonetta ja on xbox one joka korvaa tietokoneen, tietokone maksaa kyllä enemmän elikkä hinta nousee vaikka pleikkari onkin halvempi mutta xboxissa voi tehdä enemmäm

   • Kungpao says:

    Kelläpä nyt tietokonetta olisi?

    • King diamond says:
     5 stars

     Itellä ei koskaan ollu tietokonetta,ps3 löytyy ja ps4 pro:ta suunnittelen ja se on jo päätetty, syyt, olen japanin kannattajia ja ohjain on jotenki kamala xboxissa, pleikkari vie aina voiton! Nettihän mulla on puhelimessa, ja tv toimii nykyään tietokoneena, paremmin ku yksikä läppäri perhana.

     • Pauli says:

      No sitten saat olla ilman skypeä! Xboxin käyttöjärjestelmä on kyllä parempi kuin pleikan ja sovellukset ja pelit parempia Xboxilla.

 • eijuma says:

  Todella hyvä

 • pete says:

  xbox on monipuolisempi jos tykkää muutakin tehdä ku pelata mulla ps3 ja siin mediaserver ei taida 4 ses olla tätä ominaisuutta

 • Scott says:
  4 stars

  Xbox One on parempi ja Xbox 360 oli konsoleista myydyimpiä ps4 huonoja ominaisuuksia Eye kamera pitää ostaa erikseen Xbox onessa se tulee mukana ja mitä turhaa ostaa ps4 koska molemmissa maksaa netti

  • Azuli says:
   5 stars

   PS4 koska online pelaaminen maksaa 10€ vähemmän, mun mielestä parempia pelejä ja ps nelosessa paremmat grafiikat. 🙂

 • masa m says:

  Valitettavasti ps4 on parempi ku syvältä oleva xbox, mulla oli xbox mut annoin pois kun en tykännyt, mää oon pleikka tyyppi! Pleikassa parempi ohjain..

  • Xbox one voittaa says:
   5 stars

   Sain synttäri lahjaksi Xbox one s. Se on paras konsoli! En tykkää ps4:esta! Xbox Onella on paras ohjaimet helpompi pelata.

 • masa m says:

  Ps4 on paremman näköisempi ja tehokkaampi ku xbox.. ainaki ite tykkään pstä, oli se ykkönen tai 3 tai 4.. Kannatan lämpimästi oikein ps ostamista aina!!!

 • RöyhMIES says:

  joopa joo.. ps4 omistajat hehkuttaa omaa konsolia ja xone omistajat omaa.. itellä on xone ja kaverilla on ps4.. molemmat on ihan hyviä konsoleita.. päädyin xbox one konsoliin koska se oli melkein 100€ halvempi. hintaa xonelle tuli n. 320€ ja mukaan kuului 1 peli.

 • Sami says:

  Kyllä tuo on mielipidekysymys. Itse ostan kesällä XOnen mutta ei PS4 huono ole. PS4:n ohjain on kriitikoiden ylistämä ja pleikkojen fanikunta on isompi kuin X-lootan. Tehot konsoleissa samat, XOne ilman kinectiä + joku peli noin 40-70€ halpempi kuin PS4 + joku peli, mutta kyllä se on vaan mahdoton sanoa kumpi on parempi. Pysyn kannassani, tämä asia on mielipidekysymys.

 • ... says:

  PS4 on ihaan jotain muuta ku se saaste
  hyvät ihmiset eikö sen jo huomaa ku ottaa ohjaimet käteen Onen ohjain on niin syvältä että pelkästään jo sen takia liputan PS4

 • Jepjep says:
  5 stars

  No näin 1,5vuoden käytön jälkeen ei voi muuta sanoo että PS4 vie ylämäkeen vedettäessäkin nopeempaa samalla ku Xbox one laskee alamäkeen.. se fiilis ku ostat uuden pelin ja lyöt sen koneeseen nii PS4 meni about 2-5 sekunttia ja avot peli voi alkaa mut boxin romulla ja vanhalla kovotekniikalla jumankekka joutu odottelemaan riippuen pelistä 5-75min.. siinä on näiden konsolien ero kokonaisuudessaan joten boxi lensi roskiin ja PS4 valtas koko TV tason 😉

 • Eetu says:
  1 stars

  Pleikan verkkopelaajat on kaikki vauvoja koska joka puolella ne isot 1-5 v vauvat kiljuu ja se saattaa häiritä jotain.. Huom! pleikka pelaajat käyttäkää kuulosuojaimia 🙂
  Valitettavasti en suosittele pleikkaa :/

  • King diamond says:
   5 stars

   Xbox tuntuukin lelulta, oli se kerran itellä mut annoin pois yhdelle kaverille kun ohjain kamala, ps:ään sentään tuntuu olevan satsattu laadukkaammaks, miten ite koin sen laadut. En hurahda xboxiin, oli kuinka 4K uhd hdr soitin tahansa, ja noi softat on kyl niinku perhanan leikkikaluja. Tinkimätön ps fani olen!

  • King diamond says:
   5 stars

   Lienee ite vauva kun kun puhuukin noin, valitettavasti ite en suosii xboxia koskaan. Xboxiin piti vaan laittaa epätoivossa se 4K soitin, ettei häviäis ps4 prolle, eipä saa ainaka mua ostaan sitä, sitä pitsi ps4 pro on parhaimman näkösin joka tapauksessa!

 • Esa kaipia says:

  Xbox one on paras

 • juukelispuukelis says:
  3 stars

  Entä jos on kummatkin ja voin sanoa ps4 oon avannu noin 5 kertaa ja xonen noin joka päivä viimesen vuoden aikana. Skypee voi käyttää myös koneella joo voi mutta jos sul on xone niin miks sitä ei vois silti käyttää koneella kysyn vaan ???

 • Aleksi says:
  3 stars

  Joo ittellä on xbox one mutta oon myymässä sen ja vaihtamassa ps4:jään.

  Mutta en tiiä onko järkeä

  • King diamond says:
   5 stars

   On! Ei kannata hurahtaa xboxiin koskaan, muutaku ehkä jos ei muuta oo, it en tykkää xboxista, etenkään ohjaimesta.

 • Jani says:
  5 stars

  Itellä on pleikka 4 ja oon iloinen että mulla on pleikka eikä xone

  • King diamond says:
   5 stars

   Viisaampi mies, ite tuun aina olemaan ps:än kannattajia, aina!👍

 • Veskuplays says:
  5 stars

  Xbox one on tosi hyvä grafiikka koska sillä on 4k

  • King diamond says:
   5 stars

   Se 4K ny sitä ei paranna, mielummin 4K soitinkin ennemmin kun xboxin takia ostaisin sen, suosittelen ps4 pro:ta! Xboxin laatu on oudonlainen, ihan selvä leikkikalu!

   • 4k pelaaja says:

    Ite pelaan vain 4k pelejä huipputason 4k:na ja siksi ostin Xbox One X. Jos ei ole 4k en pelaa. Täysihd on 4k:n rinnalla suttuista ja siksi pelaan vain 4k:na. 4k tekee Xboxista sen etten osta gtx 1080 ti vaan Xbox One X eli jos ei olisi 4k en ostaisi!

 • 4k pelaaja says:

  Xbox one x pystyy paljon parempaan 4k grafikkaan kuin kaikki pleikat yhteensä, jolloin kyllä kuvasta voi maksaa vähän emempi! Ite en pidä edes pleikkaa vaihtoehtona Xbox one x:lle. Pleikan 4k on surkean tasoista verrattune Xbox one x.

  • King diamond says:
   5 stars

   Eipä muuten pidä paikkaas, pleikan grafiikka on ensiluokkaista, sen takia se vie voiton! Siinä xbox häviää pleikalle, grafiikka panostetumpi muuten.

   • 8k pelaaja says:

    Miten pleikka muka pystyy parempaan 4k grafiikkaan koska siinä on tehottomampi näytönohjain ja vähempi grafiikkamuistia ja huono prossu? Perustele miten?

   • 4k pelaaja says:

    Normi ps4 saattaa tuottaa paremman kuvan kuin normi Xbox, mutta ps4 pro ei tuota parempaa 4k:ta kuin Xbox One X! Olen testannut samaa peliä yhtä aikaa ps4 prolla ja Xbox One X:llä kahdella telkkarilla ja Xbox One X:n kuva oli paljon tarkempi ja sujuvampaa. Puhun kokemuksesta enkä jostain oletuksista tai luuloista.

   • Tyyppi says:

    PS4 prolla on 1080p mutta jokainen frame on venytetty neljään osaan sitten Xonella on full 4k

  • Normipelaaja says:

   Itse valitsin Xbox One X ja ps4 pron väliltä ja testien perusteella päädyin Xbox One X:ään. Xbox tuottaa paremman 4k:n ja saa 60fps. Myös Xbox One X:n jäähdytysjärjestelmä on paljon hiljaisempi. Ps4 pro pitää kauhean kovaa meteliä verrattuna Xbox One X. Pitäisi olla kuulosuojaimet pleikkaa käyttäessä! Ohjainkin on paljon laadukkaampi Xbox One X:ssä. ps4:n ohjain tuplasokki v2 aiheutti minulle heti sokin kun näin sen ja toinen sokki tuli siitä kun kokeilin sitä. Se on muovinen roska, joka hajoaa heti. Ps4 pro ja muutkin ps:ssät on tarkoitettu enempi lapsille kuin tosi pelaajille. Xbox One X on vain hieman kalliimpi kuin ps4 pro ja kyllä tehosta ja laadusta kärsii vähän enempi maksaa. Myös Xbox One X on reilusti pienempi kuin ps4 pro. Miten voi olla että paljon tehokkaampi Xbox One X:n komponentit mahtuvat niin pieneen tilaan johon tehottomamman ps4 pro:n komponentit eivät edes mahdu?

   • 4k pelaaja says:

    Ite en halua antaa minua vastaan pelaajille etua pelaamalla huomommalla teholla ja konsollilla, koska Xbox One X on maailman tehokkain konsoli, käytän sitä enkä anna vastustajille etua pelissä. Kuitenkin jossakin kohtaa konsolin teho raja tulee vastaan, jolloin kannattaa ostaa hieman kalliimmalla pitemmän eliniän konsoli.

 • King diamond says:
  5 stars

  Toisin ajatellen nää kommentit on lapsellista sotaa, kannattas kasvaa jo aikuiseks, jokaisella on mieltymyksensä, voitte mun puolestani tapella vaikka tuomio päivään saakka, ite en osallistu koko lapselliseen touhuun.

  • 4k pelaaja says:

   Ei tarvii käyvä sotaa, kun valinta on selvästi Xbox one x, koska paras 4k ja forza 7 ei toimi millään pleikalla johtuen sonyn köyhyydestä, ettei voi ostaa pelejä pleikalle.

  • 4k pelaaja says:

   Miksi sitten väität, että pleikka on ”parempi”?

 • Pekka says:

  Taitaa olla sama asia kuin Windows vs omena(ios) kuin Xbox One X vs ps4 pro. Jotkin valitsevat vain merkin perusteella, jotkin taas tehon perusteella niin kuin itse valitsin. Ja se valinta oli Xbox One X.

 • King Diamond says:

  Täälä on niin lapsellista porukkaa että huh huh, toisaalta mulle on yks hailee kumpi on parempi, mua ei perustella hittojakaan omaa kantaani , perustelut on perseestä muutenkin. Ite tulen aina valitsemaan ps:än, oli mulla xboxkin mut en tykänny siitä yhtään ni annoin yhdelle kaverille sen, pääasissa en tykkää xboxin ohjaimesta ollenkaan, kamala ja leikkikalun näkönen.

  • Tosipelaaja says:

   Saatanan kingdiamond! Perkele mä hirtän sut palleista sen sun pleikan kanssa, jota sä väität ”hyväksi konsoliksi”. Pesari on perseestä eikä sillä voi edes PELATA, sillä voi vain ”pelailla”, jos ei saa migreeniä sen surkeasti silmille välkkyvästä ”4k kuvasta.”

Vastaa

Email osoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentt merkitty thdell *

*

*